Ett mysigt matrum utomhus

Varför är vi egentligen så förtjusta i att äta utomhus? Det är knappt att snöhögarna hinner smälta undan så åker grillen fram och vi samlar vänner och familj till middagar i vårsolens första strålar. Lägg lite extra tid på att inreda ett trevligt matrum utomhus och blanda gärna olika typer av möbler för att ge din utemiljö personlighet.

cuprinol-matsal-sverige-02

Rumsligheten når en ny nivå genom hängande lyktor och små blomsterfyllda flaskor. Pergolan fick en egen stjärnhimmel med ljusslingor. Här har Sarah valt att måla om ett massivt träbord och matchat med stolar i olika stilar.

– Pasteller är alltid populära under vår och sommar och om du väljer lite dovare kulörer kan du få till en trendig uteplats som ändå har lång livstid. Dimgrönt och grått blir en fin bas och du kan enkelt matcha upp med prylar, växter och textilier i starkare kulörer, tipsar Sarah.

Klicka här för att se vilka kulörer som Sarah har använt i de olika miljöerna.

Har du ett par gamla trästolar som ändå bara står och dammar i källaren så är det en smart lösning att ge dem nytt liv i trädgården. Den klassiska Sjuanstolen hittade Sarah billigt på nätet eftersom den var repig och i relativt tråkigt skick. Nu har den fått en fin midnattsblå kulör och de sitna metallbenen målades vita med Hammerite Direct to Galvanized.

– Jag tycker att det blir snyggare och mer levande när man använder flera kulörer. Du måste inte måla allt, det går jättebra att skydda träet på dina möbler med lasyr eller olja om du vill förstärka träets ådring. Hammerites produkter är också ett bra sätt att både skydda och snygga till metall. De går att måla rätt på både rost och metaller som inte rostar, säger Sarah och avslutar:

– Min favorit är nog ändå Cuprinols Dörr- & Fönsterfärg V eftersom den både täcker bra och torkar snabbt. Du kan påbörja ditt målarprojekt på morgonen och bjuda in till middag på kvällen