Skapa ett inbjudande utekök

 

Flytta ut matlagningen
Mat smakar alltid lite bättre utomhus och under sommaren ligger grillröken tät över villaområden överallt i landet. Allt som oftast finns det dock en person som måste stå kvar inne i köket för att förbereda tillbehören, medan alla andra njuter i solen. Du löser problemet genom att snickra ihop ett stabilt utekök, som blir riktigt praktiskt när det är dags att göra sallad, skrubba potatis och blanda såser.

cuprinol-utekok-sverige-01

 

Detta behöver du:

  • 4 pallar
  • 2 träskivor med samma mått som en hel pall
  • Träskruvar
  • Snöre eller lina

 

Så här gör du:
1. Ta tre av pallarna. Såga av den sista sektionen påden första pallen och spara den bit som har tre plankor. De två andra pallarna sågar du av den övre halvan på som bilden visar. De två undre bitarna ska bli kökets bottensektioner.

2. Montera bort mittenplankan från undersidan av de två bottensektionerna. Vänd horisontellt mot de kvarvarande plankorna och skruva fast igen. Denna planka kommer hålla underhyllan på plats så placera den i den höjd du önskar.

3. Figursåga den första träskivan, så att den går att skjuta in som underhylla. (Se montering på punkt 4.) Måla alla delar innan montering och se till att färgen är helt torr innan du går till nästa steg.

4. Nu är det dags att montera. Ställ först de två halvorna på högkant. Kila in den figursågade träskivan som underhylla. Lägg på en hel pall och den andra träskivan ovanpå som arbetsbänk. Sektionen med tre plankor som du sågade till i punkt 1 ställer du som en rygg till köket. Fäst snöret/linan i fronten, om du vill ha ett skynke framför hyllan.

cuprinol-utekok-sverige-03
Relaterade artiklar