SÅ HÄR BEHANDLAR DU DITT TRÄDÄCK

Steg för steg-guider

Cuprinols träoljor ger trädäcket en vattenavvisande yta och träet får det mest optimala skyddet mot UVstrålar. Hur länge behandlingen håller, beror på mängden olja och pigment under träytan. För att den efterföljande behandlingen ska kunna tränga så djupt in i träet som möjligt, ska inte trädäcket grundas.

 

Så här behandlar du ditt trädäck:

1. Ordentlig rengöring gör att oljan fäster ordentligt. Fukta först trädäcket med vatten för att undvika att Cuprinol Tralltvätt torkar allt för snabbt i direkt solljus. Nytt trä klarar sig med lätt slipning, gå sedan till steg 4.

Steg 1: Tvätt

2. Lägg på Cuprinol Tralltvätt och låt det verka i ca 10 min. Tänk på att använda gummihandskar och skyddsglasögon. Var noga med att även skydda metall, glas och andra målade ytor.

Steg 2: Skydda

3. Skrubba med en borste, skölj noga med vatten och låt torka. Slipa ytan lätt och borsta bort slipdammet.

Steg 3: Tvätta

4. Nu är det dags att applicera oljan. Börja med ändträet. Mätta ändträet noggrant med olja genom att stryka det minst 3–4 gånger.

Steg 4: Ändträet

5. Slutbehandla 1-2 gånger med någon av Cuprinols Träoljor. Torka bort överskottsoljan efter ca 10-25 minuter. Tänk på att se till att det inte förväntas bli regn eller dagg under de närmaste 6 timmarna.

Steg 5: Olja in

6. Nu är ditt trädäck redo för både regnskurar och grillfester i flera år!

Färdig

Produkterna som vi har använt i denna guide:
Cuprinol Tralltvätt ›

 

Slutbehanding:
Cuprinol Trädäckolja Plus ›

 

Pdf-fil:
SÅ HÄR BEHANDLAR DU DITT TRÄDÄCK ›

Kulörer laddas…