SÅ HÄR MÅLAR DU DINA FÖNSTER

Steg för steg-guider

Fönster är utsatta byggdelar som kräver extra underhåll. Särskild uppmärksamhet krävs runt listerna på fönster och på dörrar med glasrutor. Fönsterlister – särskilt bottenfönsterlister – utgör ett särskilt problem för fönster och dörrar med glasrutor. Om bottenfönsterlisterna är nedbrutna och dåliga, ska de tas bort och ersättas med nya.

Så här målar du dina fönster:

1. Ordentlig rengöring gör att grundfärg och täckande färg fäster ordentligt. Tvätta därför fönsterkarm och bågar noga med Cuprinol Målartvätt och skölj rent med vatten direkt. Skrapa bort lösa färgrester och gammalt kitt.

Steg 1: Tvätta

2. Mattslipa återstående färg och slipa bort gråträ. Trärena ytor och ren kittfals impregnerar du med Cuprinol Grundolja Träbas V. När det gäller nya fönster impregnerar du hela träytan.

Steg 2: Slipa

3. Grundmåla sedan med Cuprinol Trägrund V. Det är viktigt att ytan pågrundas, så att kittet får bra vidhäftning. Kitta när grundfärgen har torkat.

Steg: Grunda

4. Avsluta fönstermålningen med att måla två gånger med Cuprinol Dörr- och Fönsterfärg V. Den går att bryta i ett stort antal kulörer och torkar så snabbt att du kan stänga fönstret på kvällen utan risk.

Steg 4: Färdigmåla

5. Nu har du ett perfekt slutresultat som står pall för väder och vind i många år!

Steg 5: Färdig

Kulörer laddas…