SÅ HÄR MÅLAR DU DINA UTEMÖBLER

Steg för steg-guider

Gemensamt för alla trädgårdsmöbler är att de förlorar sitt originalutseende om du inte vårdar dem. Det krävs att du behandlar och underhåller dina möbler regelbundet efter behov. Med Cuprinol Dörr och Fönsterfärg V kan du dessutom byta kulör på dina trädgårdsmöbler när du känner att de behöver ett upplyft. Eller varför inte besöka en loppis och sedan skapa något eget med hjälp av färg?

Så här målar du dina utemöbler:

 

1. Ordentlig rengöring gör att grundfärg och täckande färg fäster ordentligt. Tvätta därför trädgårdsmöblerna med Cuprinol Målartvätt och skölj rent med vatten. Mattslipa även blanka ytor.

Steg 1: Tvätta

2. Om möbeln har varit målad tidigare behöver du skrapa eller slipa bort löst sittande färg och gråträ från ytan.

Steg 2: Slipa

3. Om du ska måla nytt trä, impregnerar du hela möbeln med Cuprinol Grundolja Träbas V. Om du målar om tidigare målat trä räcker det att impregnera de ytor som blivit trärena efter skrapning och slipning.

Steg 3: Impregnera

4. När det gäller nytt trä applicerar du sedan Cuprinol Trägrund V på hela ytan. Om du ska måla om tidigare målat trä räcker det att grundmåla de ytor som blivit trärena efter skrapning.

Steg 4: Grundmåla

5. Färdigstryk två gånger med Cuprinol Dörr- och Fönsterfärg V. Den går att bryta i ett näst intill oändligt antal kulörer.

Steg 5: Färdigmåla

6. Låt torka, slå dig ner och koppla av. Färgen torkar så snabbt att du kan använda möbeln redan samma dag!

Färdig

Produkterna som vi har använt i denna guide:
Cuprinol Målartvätt
Cuprinol Grundolja Träbas V
Cuprinol Trägrund V
Cuprinol Dörr och Fönsterfärg V

Kulörer laddas…