SÅ HÄR LASERAR OCH MÅLAR DU DIN FASAD

Steg för steg-guider

Fasaden är husets ansikte utåt. De förfaller med tiden om du inte skyddar dem med rätt behandling och underhåll.

Så här laserar du din fasad

1. Börja med att se till så att fasaden är ren från mögel, pollen och annan ytbeläggning. Cuprinol Hustvätt hjälper dig att lyckas. Om ytan tidigare varit laserad rekommenderas även en tvätt med Cuprinol Målartvätt.

Steg 1: Tvätta

2. Om fasaden varit laserad tidigare så behöver du skrapa eller slipa bort löst sittande lasyr och gråträ från ytan.

Steg 2: Slipa

3. Sedan impregnerar de ytor som har blivit trärena efter skrapningen och slipningen med Cuprinol Grundolja Träbas V. Det är bästa sättet att skydda träet mot fuktangrepp och sprickbildning.

Steg: Impregnera

4. Om du ska måla nytt trä är det viktigt att impregnera utsatta delar av fasaden, som till exempel ändträ. Använd Cuprinol Grundolja Träbas V. Allra bäst resultat får du genom att impregnera hela ytan.

Steg 4: Impregnera ändträet

5. Lasera fasaden två gånger med Cuprinol Fasadlasyr. Den går att bryta i ett flertal kulörer.

Steg 5: Lasera fasaden

6. Njut av en vackrare träfasad i många år.

Färdig!

Så här målar du din fasad

1. Börja med att se till så att fasaden är ren från mögel, pollen och annan ytbeläggning. Cuprinol Hustvätt hjälper dig att lyckas. Om ytan tidigare varit målad rekommenderas även en tvätt med Cuprinol Målartvätt.

Steg 1: Tvätta

2. Om fasaden varit målad tidigare så behöver du skrapa eller slipa bort löst sittande färg och gråträ från ytan. Impregnera sedan trärena ytor med Cuprinol Grundolja Träbas V, för att skydda mot fuktangrepp och sprickor.

Steg 2: Slipa

3. Om du ska måla nytt trä är det viktigt att impregnera utsatta delar av fasaden, som till exempel ändträ. Använd Cuprinol Grundolja Träbas V. Allra bäst resultat får du genom att impregnera hela ytan.

Steg 3: Impregnera ändträet

4. Sedan behöver du stryka grundfärg på ytor som är trärena och på allt trä som inte tidigare målats. Välj Cuprinol Trägrund V. Den motverkar fuktangrepp och ger underlaget en jämn yta, för ett slutresultat utan skiftningar.

Steg 4: Grundmåla

5. Måla fasaden två gånger med Cuprinol Täckfärg. Den är självrengörande och går att bryta i ett stort antal kulörer.

Steg 5: Färdigmåla

6. Njut av slutresultatet. År efter år.

Slutresultatet

Hämtar data, vänta...